Issue when switching from bridge to USB


#1

Hi all,

I am long time user of the direcstream dac with bridge II and it worked very well so far.

Recently, I connected the DAC to the USB output of a raspberry card so that my kids can enjoy a better sound when watching videos.

My issue is that after using the USB and switching back to the bridge, it refuses to play music. I am using an android device with BubbleUpnp.

The only way so far to make the bridge works again is to switch off/on the DAC using the back panel button.

Has somebody experienced this?


#2

I have the exact same problem with my DS. If I switch the input on the TOSlink and listen to music on it, then switching back to the Bridge II, my Bubble UPnP will no longer play. Until I reboot the DAC.

P.S. My DS have connect only with TOSlink and Bridge II. Updated the firmware to the latest, although this ROON is not interesting to me. And because this problem in the new firmware B2 can only listen to the B2. No movies, no concerts, no music videos Youtube. Only TIDAL from Bubble UPnP.


#3

I have had the same problem since I started to use my Directstream and swapping from USB(LanRover) to BridgeII. What it will do is if I selected some music to play thru my Jriver19, after I been playing DSD music from USB, it will start jumping from title to title, no playing anything. The only way to stop this, is re-booting the Directstream, then it will all go to normal.

It’s kind of getting old, and tiresome. Hopefully, somebody out there has the same problems we have and there is a reason for what it’s doing, and there is a solution to this problem.


#4

Our Bridge programmers are still trying to fix this issue, but so far have been unsuccessful. I have tested more than 10 versions of code that do not completely fix the issue. I will post when a solution is found.

Dennis


#5
pelito said I have had the same problem since I started to use my Directstream and swapping from USB(LanRover) to BridgeII. What it will do is if I selected some music to play thru my Jriver19, after I been playing DSD music from USB, it will start jumping from title to title, no playing anything. The only way to stop this, is re-booting the Directstream, then it will all go to normal.

It’s kind of getting old, and tiresome. Hopefully, somebody out there has the same problems we have and there is a reason for what it’s doing, and there is a solution to this problem.

If you would like to try the latest code to see if it helps your issue and you have a windows system, email me at dennis@psaudio.com.

Also if you want to go back to 1.2.5, and have a windows system.

Dennis


#6

Maybe try an older version of Bridge II firmware such as 1.2.5 if you don’t use Roon. I have problems with the following set-up JRiver/PC-music/NAS-DSJ/B2 2.7.11 or 2.8.3-MConnect/iPhone, problems such as input freeze-up, no metadata on the DSJ screen, music won’t play (“streaming delays or unsupported file format” error message on my MConnect/iPhone). I am not sure what caused the problems in the chain. However, there is no problem after I downgraded the Bridge II firmware to version 1.2.5. Worth to mention, I have no problem if I am using Roon/PC.


#7

Just an update. I received a new beta version of Bridge II firmware, totally solved my problems described above between my PC/JRiver and DSJ/BII 2.7


#8

After i played with dsd from foobar2000, i cant get youtube to play. For that i have to turn off playing from dsd, annoying.


#9
kaeksen said After i played with dsd from foobar2000, i cant get youtube to play. For that i have to turn off playing from dsd, annoying.
Are you talking about just using the DS's USB input or going back and forth from USB to the bridge? (I don't use the bridge a lot, but if your question is just about USB I can probably help.)

What plug-ins are you using for DSD in foobar2000? What setting do you need to change in order to “turn off playing from dsd”?


#10

i am comparing usb and a new bridge II on DS, controlling by bubbleupnp.

switching from usb to bridge is lottery sometimes it works, sometimes it doesn’t. it arrive that the title is displaid on the screen , the volume control respond on the screen but no sound. when it works again, as i try several things, i am not sure if it works after booting DS, and/or restart bubble, and/oror just waiting a suffiicient time before launching music file.

switching from bridge to usb always work.

In fact with usb i have never problems…

edit: after switching from coax to bridge yesterday the bridge didnnt work. i have restarted bubble, i have waited until today and it doesnt work so i have to reboot DS. i use the coax for other source so i have to switch coax/bridge or coax/usb. For some time i use only usb and coax, better for my nerves, no problem switching one to another, the new bridge will keep in place or in his box…


#11

problem solved with 2.9.14 update.

Good.